Dakbeschot vervangen

Bent u van plan het dakbeschot van uw woning te vervangen? Heeft u lekkage of is uw onderdak beschadigd? Of zit er asbest in uw dakbeschot verwerkt en wilt u deze laten saneren? Dan bent u bij aannemingsbedrijf Wilms B.V. op het juiste adres.

Asbesthoudend dakbeschot

Asbest werd na de tweede wereldoorlog veel gebruikt, vooral in daken. Meestal in de vorm van golfplaten, maar ook in dakbeschot werd asbest gebruikt. Een dak is voorzien van verschillende lagen. De buitenkant is voorzien van dakbedekking, zoals dakpannen of golfplaten. De dakbedekking rust op pannenlatten. Onder de pannenlatten zit het dakbeschot of onderdak. Het dakbeschot beschermt de dakisolatie welke zich onder het onderdak bevindt. Dit is niet vanzelfsprekend. Niet alle daken zijn voorzien van dakisolatie.

In 1993 werd het gebruik van asbest verboden om gezondheidsredenen. In huizen en schuren die voor het verbod gebouwd zijn, kan asbest verwerkt zitten. Dat is niet (direct) schadelijk, omdat het asbest niet in aanraking komt met de buitenlucht.

Asbest dakbeschot vervangen

Als asbest in contact komt met de buitenlucht door schade, breken of lekkage, kunnen de vezels ingeademd worden. Bij beschadiging van een gebouw (bij verbouwing, sloop of brand bijvoorbeeld) vormt dit asbest een groot gezondheidsrisico voor iedereen die zich in en rond het gebouw bevindt. Lees meer over het belang van asbest verwijderen en procedures.

Belang van een waterdicht dakbeschot

Het belang van een waterdicht en degelijk onderdak is niet te onderschatten. Het onderdak beschermt namelijk uw dakisolatie (als dit is toegepast in uw woning of schuur). Een goed dakbeschot moet vochtregulerend, damp-open en waterdicht zijn. Het dak van een woning met alleen dakpannen als dakbedekking is nooit 100% waterdicht. 2% van het hemelwater wordt door het dakbeschot afgevoerd naar uw goot.

 

Oud dakbeschot of lekkage

Het dakbeschot is in de meeste gevallen niet zo vatbaar voor aantasting of verval omdat het door bijvoorbeeld dakpannen wordt bescherm tegen regel, hagel en wind. Lekkage door beschadiging aan het onderdak of andere redenen kan uw dakbeschot op termijn ernstig beschadigen. Bij ons bent u op het juiste adres voor het vervangen van uw (asbesthoudende) dakbeschot. Wij verwijderen snel en efficiënt uw huidige dakbeschot. Ook kunnen wij uw dak voorzien van nieuwe dakpannen, dakbeschot, beplating of een complete renovatie van uw dakkap. 

Werkwijze dakbeschot vervangen 

Om uw huidige dak te voorzien van nieuw dakbeschot, verwijderen we uw dakbedekking en het dakbeschot, voorzien we uw dak (indien gewenst) van een isolatielaag en zorgen voor nieuwe latten voor dakpannen. Daarna leggen wij uw dakpannen weer terug. Lees hieronder meer over het verwijderen en saneren van asbest dakbeschot.

Kosten dakbeschot vervangen

Wij kunnen uw huidige dakbeschot, met of zonder asbest snel en efficiënt vervangen. Om een prijsindicatie voor u op maat te maken, kunt u het offerteformulier vrijblijvend invullen. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons met een totale kostprijs van uw project.

Vraag een offerte aan voor asbest dakbeschot vervangen

Wij kunnen uw project van A tot Z ontzorgen

  • Het maken van een inventarisatierapport
  • Aanvraag indienen voor sloopmelding
  • Afvoeren van het asbesthoudende materiaal

Asbest dakbeschot saneren - Bouwbedrijf Wilms B.V.

Waterdicht dak binnen 24 uur

Wij werken met verschillende teams en gaan snel en efficiënt te werk. We kunnen daken tot 300m² verwijderen van asbest én voorzien van een nieuw dak binnen 24 uur en daken tot 1000 m² binnen 48 uur. Ook bent u bij ons op het juiste adres voor een complete renovatie van uw woning, schuur, stal, bedrijfshal of noem maar op.

Panelen en beplating

Aannemingsbedrijf Wilms B.V. kan uw woning of gebouw voorzien van verschillende soorten bedekking. Denk hierbij aan golfplaten of andere ongeïsoleerde beplating, sandwich panelen en bitumen beplating.

Contact of vraag om advies

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u een afspraak maken zodat wij u advies kunnen geven bij uw project of klus? Aannemingsbedrijf Wilms B.V. staat u graag te woord. U kunt ons bereiken via e-mail en telefoon. Natuurlijk bent u ook welkom voor een bakje koffie bij ons op locatie.

Onze medewerkers hebben veel ervaring in de nieuwbouw van gebouwen en zijn gecertificeerd in het saneren van asbesthoudende golfplaten en dakbeschot. In onze werkwijze vertellen wij u meer over hoe wij te werk gaan en wat u van ons kunt verwachten.